logo2364
Omul ar trebui sa inteleaga ca dupa perioada de munca intensa merita sa se recreeze, sa calatoresca si sa se odihneasca sa nu clacheze de epuizare. Concediile sunt lasate fiindca sunt absolut necesare pentru echilibrul de orice fel din viata persoanelor active. Viata sedentara de la birou este combatuta prin drumetiile in aer liber, traseele alpine, stresul printr-o cura de peisaje feerice sau statul la plaja pe nisipul fin ce pare de aur sau de argint.
Exista doua tipuri de concedii:
-unul planificat, alegand una dintre destinatiile puse la dispozitie de cea mai serioasa agentie turistica din Romania, Oxigen tour. Acesta este cea mai buna solutie, deoarece:
1.ofera idei celor care practic nu stiu unde sa se duca. Sunt oameni care viziteaza aceleasi locuri (in fiecare vara am cunoscuti care si pe litoralul romanesc se duc in aceeasi statiune fiind prea conservatori sa schimbe ceva). Acesta modalitate de petrecere a concediului este foarte paguboasa fiindca sunt multe locuri in lume si in Romania care merita vizitate.
2. agentia se ocupa de transport, cazare, programul de divertisment, stabilireaobiectivelor turistice ce urmeaza sa fie vizitate. In acest caz turistul se relaxeaza total si nu mai are nicio grija. Este cumplit sa cauti cazare din unitate in unitate si sa ti se spuna ca nu mai sunt locuri, sa fi nevoit sa accepti cazare particulara, care implica multe riscuri. In plus, nefiind nimic organizat concret pot aparea neintelegeri intre membri grupului sau ai familiei privind programul zilnic, iar concediul devine deosebit de stresant, in loc sa ofere odihna.
3. costurile fiind achitate dinainte, dispar si grijile financiare mari. Oamenii isi iau numai bani de buzunar, pentru mici cadouri sau de iesit la o cofetarie.
-concediul ad-hoc, de tipul: „ma duc unde vad cu ochii, ma cazez unde gasesc un pat”. Desi multi mizeaza pe libertatea acestui tip de drumetie, in realitate are multe dezavantaje, cum ar fi:
1. necesita o suma mare de bani, spre deosebire de concediul prin agentie care se achita dinainte, iar in ziua pelcarii este nevoie de o suma mult mai mica
2. necunoscand furnizorii de servicii din zona respective si alegand ofertele mai ieftine, turistii sunt nevoiti sa doarma si sa serveasca masa in conditii improprii de igiena si de confort
3. agentia isi permite sa negocieze fiindca aduce mai multi clientii hotelului, in timp ce persoanele care se cazeaza pe cont propriu sunt taxate la sange. Si la intrarea la muzee, gradini zoologice, difetite tipuri de obiective, pentru grupurile mari se fac reduceri.
4. calatorind cu avionul sau autocarul pus la dispozitie de catre agentie, nimeni nu mai are grija masinii si a sofatului, toti membri familiei pot discuta, admira peisajul.
Site-ul agentiei este foarte bine organizat. Prin intermediul filtrului de cautare gasesti tot ceea ce doresti dupa ce furnizezi date legate de:
-durata excursiei
-tipul acesteia: excursie in ora, cataract pe stanci, rafting, safari, petrecere
-locul unde vrei sa calatoresti: in tara sau in strainatate
-pretul: mai mic de 150 de lei, cuprins intre 150-250 de lei, de la 250 de lei la 500 de lei si mai mare de 500 de lei.
-mijlocul de transport: avion, tren, autocar, masina personala.
Dupa cum se poate vedea, agentia tine cont de toate buzunarele si gusturile.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply