Partea mai putin relaxanta din cadrul unei vacante reprezinta intocmirea bagajului. Stresul de a pune tot ce e nevoie pentru un sejur in Paralia Katerini va fi prezent cu cateva zile inainte de plecare, dar te va urmari si dupa. De multe ori pornim la drum cu sentimentul „Am impresia ca am uitat ceva”, insa de cele mai multe ori se dovedeste a fi doar o iluzie. Bagajul e complet. Exista si cazuri extrem de neplacute atunci cand uitam sa punem in bagaj lucruri importante. Cea mai eficienta si simpla metoda de a scapa de aceste situatii este redactarea unei liste cu cele necesare. Poti sa o incepi cu cateva zile inainte de plecare si sa adaugi lucruri pe masura ce iti amintesti. In acest caz te vei asigura ca nu uiti nimic.
bagaj

Printre lucrurile indispensabile pentru o calatorie se numara banii sau cartile de credit, dupa caz. De regula, este recomandat sa ai bani cash la tine, schimbati in moneda oficiala a tarii respective si sa nu iti pierzi din timpul de vacanta incercand sa cauti schimburi valutare sau bancomate. Ocupa-te de acest aspect de acasa si numai in cazul in care ramai fara bani cash vei apela la acest solutii.

Asadar, atunci cand ne pregatim bagajul pentru vacanta trebuie sa ne gandim si in ce loc depozitam banii de rezerva, altii decat cei din portofel. Unora le este frica sa isi pastreze banii in alt loc decat in portofel si astfel vor sa aiba un control mai mare asupra lor. Dar cel mai potrivit este sa imparti cantitatea de bani in mai multe locuri disponibile si sigure din bagajul tau pentru a fi sigur ca in cazul unui furt ai variante de rezerva. Daca se intampla sa iti fie furat portofelul, iar in portofel se gaseau toti bani, situatia va fi destul de tragica.

Exista cateva trucuri de a ascunde banii sau obiectele de valoare in cadrul bagajului. De exemplu, poti goli si curata un tub de crema, un vechi balsam de buze sau un recipient pentru medicamente si sa iti depozitezi banii acolo. In cazul in care ti-e teama sa iti lasi banii in camera de hotel sau nu stii cum sa procedezi cu acestia pe plaja, poti fi sigur ca nimeni nu se va atinge de astfel de recipiente banale.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply