Service-ul auto este in momentul de fata o idee foarte buna de afaceri deoarece numarul utilizatorilor de autovehicul este pe zi ce trece din ce in ce mai mare. Si cum nici un lucru nu tine la nesfarsit orice utilizator de autovehicul, indiferent ca este vorba despre un autovehicul nou sau second hand, trebuie sa mearga la un moment dat intr-un service auto. Acestea fiind spuse, iata care sunt echipamentele de baza ce trebuie sa se gaseasca in dotarea unui service auto indiferent ca este vorba despre propriul service auto sau despre service-ul in care mergi sa iti repari masina.

Elevatorul auto este unul dintre cele mai importante dispozitive ce trebuie sa se gaseasca in dotarea unui service auto deoarece acesta este foarte util in procesul de reparare al masinii. In functia de utilitatea sa, exista mai multe tipuri de elevatoare auto, cele mai populare fiind urmatoarele:

  1. Elevator 2 coloane;
  2. Elevator foarfeca;
  3. Elevator foarfeca vulcanizare;

Geometria rotilor este foarte importanta pentru modul in care ruleaza un autovehicul motiv pentru care aceasta trebuie verificata periodic. Acest lucru nu este posibil decat prin intermediul unui dispozitiv pentru verificarea geometriei rotilor, dispozitiv ce trebuie sa se afle in dotarea oricarui service auto. Tot pentru verificarea rotilor este si dispozitivul pentru echilibrat roti, un alt instrument ce trebuie sa se gaseasca printre echipamentele cu care este dotat un service auto de calitate.

Avand in vedere ca de calitatea franelor autovehiculului depinde viata celor aflati in trafic, stand-ul pentru testarea franelor masinii este o alta componenta ce trebuie achizitionata din momentul in care iti deschizi un service auto.

Nu in ultimul rand, aparatul de sudura trebuie sa fie si el prezent printre echipamentele ce trebuie sa se afle in dotarea unui service auto. Chiar daca in procesul de reparare al unei masini nu este indicata utilizarea sudurii, aparatul de sudura isi gaseste fara nici o urma de indoiala utilitatea intr-un service auto.

Avand in vedere ca echipamentele prezentate in cadrul acestui articol sunt doar cateva dintre echipamentele de baza ce trebuie sa se gaseasca intr-un service auto, recomand tratarea cu foarte mare atentie a acestui aspect in cazul in care doresti ca service-ul auto pe care il ai sa functioneze profitabil o perioada cat mai lunga de timp.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply