Ceasul despartirii

Fusesera nedespartiti: el si ea, mana-n mana, obraz langa obraz, dar mai ales suflet langa suflet, dar viata ii despartea dureros. Trebuia sa plece tocmai la Cluj, fiindca acolo gasise un loc de munca, iar pana isi facea un rost, ea ramanea stinghera aici.

Clipa rupturii dureroase se apropia si el privea insistent si umed ora indicata de acel ceas de mana cumparat de ziua lui. Si cum ramasese nauc cu privirea atintita pe limbile metalice nemiloase care se miscau ritmic si-a amintit cat a cautat ea printre miile de modele de ceasuri barbati sa-i aleaga un ceas unic.

Rememora si clipa in care a venit curierul cu un pachet pe numele lui si s-a simtit atat de important. S-a intrebat ce contine pachetul minuscul, apoi si-a amintit cat de mult si cu cat patos vorbise cu ea despre ceasuri de mana. Nu putea fi altceva in pachetelul surpriza, dar s-a prefacut ca nu isi da seama sa o faca pe ea fericita. Cand a desfacut cutiuta de cadouri in care era asezat ceasul, a ramas mut de admiratie.

Era un exemplar valoros si a realizat cate eforturi facuse ea sa-l cumpere. Pentru el era in stare sa renunte la tot, acum el pleca departe pentru amandoi. Spera sa vina repede ziua ca din iubirea lor frumoasa sa se nasca al treilea, dar acum trebuia sa-i spuna:”La revedere” pe peronul cenusiu al garii, intr-o zi cenusie in care ploaia le spala lacrimile si ii mangaia rece pe obrajii tristi.

Revazu filmul fericirii lor sa se poata hrani la ceas de incercare dramatica: zapada cum se topea pe obrajii ei, iar ei ca doi copii fericiti radeau batandu-se cu zapada, soarele dezmierdandu-le crestetele, marul pe care-l imparteau si din care se saturau fiindca se iubeau prea mult. Dragostea lor trecea mai mult prin suflet decat prin stomac.

Ea, statuie a durerii, ramanea singura in gara gri, in timp ce pe el il inghiteau zarile. Si cum se apropia momentul in care trenul trebuia sa intre in gara gafaind, s-au imbratisat strans si s-au sarutat suspendand clipa despartirii.
Peste o luna, ceasul de mana cumparat de ea pentru el de pe Ceasmania i-a adus din nou impreuna.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply