Viata plina de excese a lui M.B s-a razbunat. Noptile pierdute, pachetele intregi de tigari, taria l-au rapus intr-o zi, cat era de voinic. Atacul cerebral a fost fulgerator si s-a terminat printr-o paralizie urata: imobilizare la pat, gura usor stramba, incapacitatea de a-si folosi mana.

Tanarul avocat a fost dus la spital de catre batranul sau tata. Era dureros ca in loc sa aiba el grija parintelui batran, acesta avea de el. In cele doua saptamani de spitalizare nu s-a vazut nicio imbunatatire fiindca saloanele erau pline de pacienti, iar medicii nu stiau cum sa se mai imparta. Cine sa ii miste regulat mainile si picioarele, apoi cu rabdare sa-l invete iar primii pasi, sa-i educe mana sa se hraneasca si sa se spele singur si sa-l motiveze sa vorbeasca, in ciuda balbelor.

Acasa a trebuit sa fie platita o femeie, care il ridica, il spala si il hranea. Viata lui era un cosmar fiindca, desi era lung cat patul, neajutorarea lui il facea ca un nou-nascut. Singurele obiective erau: recuperarea mainilor, picioarelor si a vorbirii si reluarea vietii normale, in masura posibilitatii.
In fiecare zi isi misca haotic degetele. S-ar fi ridicat sa faca miscari mai complexe, dar se gandea sa nu suprasolicite membrele si sa faca mai rau.

-La centru de recuperare bucuresti fiecarui pacient i se face un program personalizat de exercitii si este asistat in timpul executarii lor.
Asa a inceput el sa fie dus la Cinica Oxygene.ro, o semileguma care abia tinea capul sus in masina si putea sta in pat sprijinit de perne. Nu credea sa gasesca pe cineva cu atata rabdare, mai ales ca si el era usor depresiv si nervos, se considera persecutat, cand medicul nu ceda insistentelor lui de a pune capat exercitiilor. M.B era monitorizat cu atentie, tratat corespunzator si invatat sa-si refoloseasca functiile pe care le pierduse. Dupa 2 luni de tratament intensiv, infirmiera de acasa a fost concediata. Tanarul avocat putea folosi stangaci furculita si era capabil sa tina fara sa verse in poala paharul cu suc sau ceasca de cafea (I se permitea sa bea o cafea mai diluata).

In Thera Trainer (aparat medical cu functie similara premergatorului pentru adultii afectati de accidente sau de boala) a experiementat el primii pasi si a invatat sa repartizeze judicios greutatea corpului pe talpa si degete ca sa-si tina echilibrul. Daca nu ar fi fost banda medicala de alergare i-ar fi fost teama sa se ridice din pat, din scaun si sa stea in picioare. In zilele friguroase sau ploioase, cand nu putea iesi din casa, venea personalul la el si isi facea exercitiile in dormitorul lui.
Acum se misca bine, este independent si isi aminteste cu placere de specialistii care l-au redat vietii normale, prin stradaniile si stiinta lor. L-au tratat cu atata empatie, incat cand se plangea de dureri, era trecut pe terapie cu Ozon, iar “respiratia lui Dumnezeu” ii lua durerile instantaneu.
De la clinica a deprins el obiceiuri sanatoase, cum ar fi: nicio zi fara miscare, fara alcool, tigari si excese de orice fel, sa priveasca optimist viata.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply