Cumparand o masina, toti viitorii conducatori auto se asteapta sa o foloseasca, fara a avea probleme cu legea.

Chestionare auto

Chestionare auto

Primul pas pe drumul spre visul pretuit este instruirea in conducere si obtinerea drepturilor.

Procedura de obtinere a drepturilor

Pentru a deveni conducator auto al unei masini, ai nevoie:

    Sa inveti independent teoria Regulilor drumului.Sa inveti sa conduci prin angajarea unui instructor autorizat experimentat.Sa treci de comisia medicala si de testul psihologic pentru a obtine un certificat medical.Sa colectezi toate documentele necesare.Sa treci toate examenele cu politia rutiera.Sa obtii permisul de conducere.

Puncte cheie de obtinere a drepturilor de conducere

In sectiile Inspectoratului de Stat pentru Siguranta Rutiera se elibereaza permisul de conducere, care constituie documentul principal ce confirma dreptul conducatorilor auto de a conduce un vehicul. Permisul se elibereaza in doua forme: national si international.

Abilitatea obtinerii permisului auto

Exista o lista de boli care neaga abilitatea de a conduce un vehicul. Lista este determinata de ordinul Ministerului Sanatatii. Astfel de contraindicatii sunt:

– boli cronice ale ochilor si auzului;bolile izolate ale vaselor de sange si ale inimii;boli cronice, mentale, chirurgicale si altele.

Exista si o alta lista de contraindicatii psihiatrice, conform carora persoanele nu au voie sa conduca vehicule:

– cu o intarziere in dezvoltarea mentala;sufera de epilepsie;alcoolism;dependenta de droguri;abuz de substanta.

Ce sunt chestionarele DRPCIV online

Sustinerea examenului de la sala, se face in format electronic, pe un calculator. Acest examen consta in completarea a 26 de chestionare auto drpciv, pentru fiecare categorie auto in parte. Testele auto difera de la o categorie la alta, acesta fiind si motivul pentru care examenul se sustine separat, pentru fiecare categorie in parte. Pentru trecerea acestui examen, cursantul trebuie sa obtina un minim de 22 de puncte, adica sa raspunda corect la minim 22 de intrebari din cele 26.

Programul sau softul folosit, afiseaza raspunsul la intrebare instantaneu, iar daca nu s-a raspuns corect la 5 intrebari, examinatul primeste automat calificativul respins. In acest caz, examenul nu mai poate fi continuat, fiind necesara inscrierea la o alta sesiune de examen.

Proba practica

Proba practica, denumita si traseu, consta in parcurgerea unui traseu in trafic alaturi de un cadru al Politiei Rutiere. Pe parcursul acestui traseu, va fi observat modul in care viitorul conducator auto si-a insusit cele invatate in scoala. Pe baza celor observate, examinatorul va decide daca conducatorul auto poate obtine permisul de conducere sau nu.

In timpul probei, examinatorul aplica puncte de penalizare, in cazul in care, constata ca cel de la volan, in acest caz elevul, face anumite greseli. Daca se acumuleaza un total de 21 de puncte, cel examinat este declarat respins. In acest caz, proba practica trebuie sustinuta din nou.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply