In momentul in care constati ca ai nevoie de un set nou de anvelope te gandesti la optiunile pe care le ai si care ar fi cea mai buna alegere pe care o poti face. Achizitionarea unor anvelope noi, second hand ori resapate sunt alternativele pe care ti le ofera piata anvelopelor in momentul in care ai nevoie de un set de anvelope, fiecare dintre aceste optiuni oferind avantaje si dezavantaje. Chiar daca la prima vedere achizitionarea anvelopelor resapate pare o idee foarte buna in continuarea acestui articol voi prezenta motivele pentru care eu nu as achizitiona si nici nu recomand achizitionarea unor astfel de anvelope.

Deteriorarea mult mai rapida a anvelopelor resapate este unul dintre cele mai importante motive pentru care eu nu recomand achizitionarea acestui tip de anvelope. Daca in cazul anvelopelor noi ori second hand rapiditatea cu care acestea se deterioreaza depinde de modul in care sunt utilizate si intretinute, in cazul anvelopelor resapate rapiditatea deteriorarii depinde de modul in care sunt refacute.

Obligativitatea de a rula cu o viteza mai mica atunci cand sunt utilizate anvelope resapate este un alt motiv pentru care eu nu as achizitiona acest tipde anvelope. Aceasta obligativitate este necesara pentru a elimina pe cat posibil riscurile ce pot aparea in momentul conducerii unui autovehicul dotat cu anvelope resapate. De asemenea, tot pentru evitarea riscurilor, anvelopele resapate nu sunt recomandate in conditii grele de drum.
Datorita faptului ca anvelopele resapate sunt reconditionate, greutatea acestora este mai mare decat in cazul unei anvelope noi ori second hand. Acest lucru inseamna un consum mai mare de carburant precum si un nivel al zgomotului mai ridicat in timpul rularii lucru care nu este deloc in avantajul nostru.

Acestea sunt in concluzie principalele motive pentru care eu nu recomand achizitionarea unor anvelope resapate chiar daca din punct de vedere financiar sunt o alegere foarte buna. Atunci cand vine vorba despre siguranta criteriul financiar nu trebuie sa conteze ci trebuie sa alegem cea mai buna varianta din punct de vedere a securitatii. In acest caz, cea mai buna varianta este achizitionarea unor anvelope noi, indiferent ca sunt anvelope de iarna ori vara.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply