Dialog explicativ

Astepta demult Costel sa plece in delegatie la Londra. Mai scapa si el de gura ministrului de finante al familiei (orice ar fi spus el, dar tot nevasta-sa impartea bugetul!) si fiindca aranjase totul discret, de la birou si-a luat masina cu sine. Nici nu ajunsese el bine sa-si lase masina in parcare otopeni ca il suna pus pe scandal ministrul personal de finante:
-Unde te duci cu masina familiei, Costele? O lasi la nevasta numarul 2, Costele? Lasa ca stiu eu ca duci o viata paralela!

-La avion, mama! Peste o ora voi fi deasupra Capitalei. Uite iti trimit un selfie, o filmare in direct, sa vezi ca sunt singur, suflete!
-Si unde lasi tu masina, Costele? Sa dea avioanele peste ea? Sa dam o avere ca m-am interest si eu cat costa parcarea in aeroport la Otopeni! 6 lei pe ora, Costele! Calculeaza si tu! Stai 7 zile, 7×24 fac 176 de ore inmultit cu 6 lei ora 1008 lei, Costele!
Deja bietul barbat nu mai stia pe unde merge. Doamne, nu s-a gandit ca parcarea in incinta aeroportului costa asa de mult! Crezuse si el ca plateste la intrare, ca o lasa undeva si nu va sti nimeni ca autoturismul a petrecut o saptamana pe aeroport.

“Parca mi-ar tine masina in spinare.” Se pregatea sa inchida telefonul coplesit de ganduri, cand explicatia ministrului de finante il salva:
-Daca nu as veghea eu la libertatea ta si la binele familie, Costele, ar fi vai si amar de noi! Ce? Te-ai gandit ca nu va sti nimeni cat lasi tu masina in aeroport nu? Noroc ca am luat eu legatura cu Airoport-Parking si ti-am asigurat parcarea de 10 ori mai ieftin. Asa. Sa ne intelegem bine! De 900 de lei imi iau o poseta.
Costel primi toate datele de contact ale firmei si parca masina in incinta securizata si ingradita, miscat fiind de istetimea nevestei. Acum singura lui grija era sa nu piarda avionul fiindca pierduse notiunea timpului, cat timp il mustrase sotia la telefon, apoi in drumul pana la parcare.

Dar ca intr-un basm, un microbuz il astepta sa-l duca pana la terminal, sa nu-si oboseasca picioarele si sa intarzie. I s-a explicat ca la fel se va intampla si la intoarcere, va fi preluat cu microbuzul si dus in parcare sa-si ia masina si sa se intoarca acasa.
Pana sa-si inchida dispozitivele intra rapid pe site-ul lor sa nu-si mai puna intrebari alarmante de tipul:”Dar daca…?”

Nimeni nu putea sa-i fure masina prevazuta cu camera performante de luat vederi si ingradita. Daca ar fi intarziat avionul, nu era taxat in plus, fiind vina companiei aeriene. Nu doarme nimeni cand se intoarce el de la Londra sa fie retinut in aeroport toata noaptea ca un infractor, ci este suficient sa sune la numarul de telefon 0720 83 43 73 si microbuzul va fi acolo. 30 de pasageri daca ar avea masinile in parcare, toti vor fi transportati civilizat, cu microbuzul cu 9 locuri fiindca “inghesuiti ca sardelele” nu este trecut in contract.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply