Industria de camioane incearca sa descopere noi moduri pentru a reduce consumul de combustibil. Datorita preturilor care fluctueaza mereu, pe piata combustibililor, numeroase companii care ofera servicii de transport, atat pentru persoane cat si pentru diverse marfuri, si-au aratat interesul vis-à-vis de crearea unor strategii de economisire a combustibilului consumat de vehicule.
Dezvoltarea unor modalitati de economisire a conbustibilului este necesara, intrucat poate influenta in mod decisiv stabilirea costurilor implicate pentru realizarea serviciilor. Asadar, au fost testate mai multe procedee care sa conduca la diminuarea cheltuielilor alocate consumului de combustibil, fara a pune in pericol calitatea serviciilor prestate sau sa stirbeasca confortul soferilor. In plus, scaderea costurilor pentru firmele care se ocupa de diverse transporturi, afecteaza totodata si costurile pe care le suporta clientii firmelor respective. Constientizarea nivelului de consum de carburant este o practica ce are si rolul de reducere a factorilor de poluare a mediului inconjurator.

Avand in vedere ca un anumit tip de vehicul poate realiza un consum de combustibil mai mic sau mai mare, comparativ cu alte modele de autovehicule puse in circulatie, acest lucru a determinat cautarea unor strategii cat mai eficiente in ceea ce priveste economia de carburant. Astfel, se tine cont de mai multe aspecte implicate, precum caracteristicile motorului folosit, anotimp (sezon de iarna, sezon de vara), dar si tipul de combustibil necesar. Acesta poate varia de la caz la caz. De exemplu, exista un tip de combustibil special creat pentru iarna, care permite o economie de combustibil substantial mai mare, fata de combustibilul utilizat in mod normal. In consecinta, costurile vor fi distincte.

In scopul imbunatatirii consumului de carburant, unele companii de transport isi angajeaza soferii in functie de rezultatele pe care acestia le au, conform unor masuratori de precizie, care stabilesc performanta lor cu acuratete. Deja exista o practica de punere in aplicare a unor programe menite sa inregistreze timpii inactivi, de exemplu. Astfel, se deruleaza programe de formare cu rol in abordarea problemelor generate de acesti timpi inactivi, iar compania, alaturi de soferi, incearca sa elaboreze solutii care sa duca la eficientizarea masurilor de economisire a carburantului.
Printre masurile concrete luate de companii, se numara instalarea unor sisteme antifurt combustibil. Acestea faciliteaza monitorizarea performantei, procedurile si programele implementate putand fi imbunatatite. Astfel de dispozitive pentru camioane si utilaje sunt utile pentru protejarea busonului in cazul unor eventuale actiuni de distrugere sau inlaturare a acestuia.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply