Mi s-a defectat Bmw-ul. Am cautat un service sa-l repar in zona si a trebuit sa insist sa-mi primeasca autoturismul la reparat. S-au uitat la el, m-au pus sa-l pornesc si sa fac cateva ture prin curtea atelierului, apoi au inceput sa-si dea cu parerea: ba ca am nevoie de bujie, ba ca trebuie schimbat filtrul de ulei si termostat.
Puteam sa inteleg ca nu se pricep dupa cum se certau intre ei, dar dornica sa-mi repar masina, am insistat si am luat agenda sa notez numele pieselor pe care le voi comanda:
-bujie
-filtru ulei
-termostat
-filtru combustibil am adaugat dupa ce a venit seful si a spus ca in schita lui Caragiale:”Sunteti prosti amandoi, este o problema cu termostatul.”

Daca as fi stiut unde se afla piese BMW originale si de calitate, nu as fi dat sute de lei pe chinezarii din plastic cu care se joaca acum cel mic, prefacandu-se ca-si repara singur masina acum. Am cautat pe internet, dar fara sa ma interesez mult inainte de a ma arunca sa cumpar. Pe un site cu anunturi in engleza am descoperit sursa pacalelii mele. Cineva daduse un anunt ca vinde piese originale, direct de la producator, dar termenul de livrare se lungea destul de mult fiindca aveam sa primesc coletul de departe.

“Masina mea draga si buna merita efortul, mi-am zis! Astept doua saptamani, dar stau in fata.”
In realitate, am primit e-mailuri extrem de politicoase prin care mi se explica faptul ca vanzatorul a fost bolnav, ca firmele de curierat de la el au fost in greva, asa ca am mai asteptat o saptamana. M-am dus intr-o zi la service sa-mi vad masina, iar totul era pustiu. Mecanicii beau dintr-o sticla pe rand o bautara fina. M-au luat la rost cum m-au vazut ca le tin ocupata curtea si ca nu ma grabesc sa le aduc piesele ca doar este in interesul meu si ei nu mai fac fata comenzilor.
Am primit coletul, dar m-a ingrijorat ce am vazut la atelier. Gresisem mult fata de bunurile mele. M-am dus la atelier cu coletul intact, iar ei au inceput sa-l desfaca si pe masura ce descopereau chinezariile izbucneau in ras. In loc sa ma consoleze sau sa gaseasca solutii, radeau de nenorocirea mea.
Tentativa mea de a cumpara piese esuase. Am dat sa pornesc masina si sa fac o tura prin curtea atelierului, cum facusem atunci cand am lasat-o la ei, dar mi s-a spus ca starea masinii s-a agravat fiindca nu a mai fost pornita de atata timp.

A trebuit sa o iau pe platforma si sa o duc la Apbservice.ro nadajduind ca pot repara tot raul facut autoturismului meu pana acum. Erau autorizati sa repare BMW, dar aflasem mult prea tarziu acest amanunt. In plus, m-au asigurat ca imi vor da si piesele de care am nevoie si ca sunt originale, nu chinezarii sau de la o marca asemanatoare de masina, nici improvizatii.
La diagnoza computerizata, m-am luat cu mainile de par. Din masina mea lipseau foarte multe piese, lipsa care a dus la inrautatirea starii acesteia in curtea atelierului de amatori unde o lasasem prima data.
Acum Apbservice sunt partenerii mei pe viata la intretinerea masinii personale.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply