Huawei Mate 10 lite introduce două actualizări de software personalizate pentru utilizatorii acestui model: tehnologiile “Face unlock” și “AR lens”, care au fost proiectate să ofere experiențe noi și să aducă mai multe funcționalități și, de ce nu, mai multă distracție, utilizatorilor.

Odată cu noua funcție “Face Unlock”, de deblocare a telefonului prin intermediul recunoașterii faciale, Huawei Mate 10 lite se va diferenția detașat de competitorii din gama lui, păstrând în același timp prețul accesibil. Tot ceea ce trebuie să facă utilizatorii acestui model este să configureze opțiunea din Settings, să permită camerei frontale să detecteze chipul, iar apoi vor putea să își deblocheze telefonul cu ajutorul software-ului de recunoaștere facială avansată. În plus, software-ul poate recunoaște repede și complet trăsăturile utilizatorilor, fie că aceștia sunt  scanați din față, lateral, dintr-un unghi larg sau mai restrâns, și poate debloca ecranul în câteva milisecunde. Această funcție oferă, cu siguranță, o perspectivă nouă și, mai ales, la îndemână, care se dovedește a fi foarte utilă când, de exemplu, utilizatorii au mâinile ude și nu pot folosi tehnologia de deblocare prin intermediul amprentei.

Când vine vorba de setările privind deblocarea, comparativ cu alte produse competitoare, care oferă doar opțiunea de Slide imediat dupa recunoașterea chipului, Mate 10 lite este mai ușor de utilizat prin oferirea a două opțiuni:

1) Deschidere directă

2) Slide pentru deblocare

Dacă utilizatorii aleg opțiunea de Slide pentru deblocarea telefonului, aceștia pot profita și de afișarea inteligentă a barei de notificări – Smart Lock Screen Notifications. Dacă Huawei Mate 10 lite identifică că persoana care utilizează smartphone-ul nu este proprietarul ID-ului înregistrat în Settings, software-ul conceput inteligent, va ascunde automat informațiile/conținutul notificărilor, precum mesaje text, notificări din rețelele de social media, cele de pe WhatsApp etc., astfel încât adevăratul utilizator al smartphone-ului să fie în deplină siguranță, păstrând confidențialitatea informațiilor acestuia.

Securitatea privind deblocarea telefonului cu ajutorul opțiunii de recunoaștere facială este un subiect foarte important în zilele noastre: cum reușește Huawei Mate 10 lite să asigure utilizatorii că se pot bucura de o experiență sigură și confidențială prin opțiunea “Face unlock”? Prin intermediul celor trei dimensiuni de protecție:

  1. Securitatea stocării (Storage security) – informațiile/detaliile faciale ale utilizatorului sunt stocate în zona CPU Tee (Trusted Execution Environment) a procesorului Kirin, care asigură securitatea deplină întrucât aceste informații sunt stocate la nivel de procesor;
  2. Securitatea algoritmului (Algorithm Security) – această dimensiune presupune că algoritmul implementat colectează mai mult de 1000 puncte de informații faciale pentru ca telefonul să poată efectua deblocarea doar pe baza trăsăturilor faciale ale utilizatorului;
  3. Prevenirea deblocării atunci când utilizatorul are ochii închiși, asigurându-se că altcineva nu accesează telefonul când utilizatorul doarme.

Cu ce alte tehnologii își încântă Huawei Mate 10 lite utilizatorii odată cu noul update? Cu o funcție haioasă în materie de Selfie-uri, și anume AR lens. Huawei Mate 10 lite integrează patru camere foto, dintre care două fac parte din sistemul dual-camera frontal. Acest design al sistemului dual-camera îi ajută pe consumatori să surprindă fotografii extraordinare, demne de pus în ramă, folosind efectul “bokeh”. Iar acum, odată cu funcția AR lens, utilizatorii pot deveni și mai creativi!

Astfel, capabilitatea AR, integrată în noua versiune de software, le permite utilizatorilor să aleagă dintre diferite opțiuni inovatoare ce țin de realitatea augumentată, ca de exemplu fundaluri creative. Folosind funcția bazată pe AR, utilizatorii pot avea fotografii cu idolii lor, pot face o fotografie în fața Turnului Eiffel, a clădirii Big Ben din Londra sau chiar a Podului Harbour din Sydney.

Iată pașii de efectuare a update-ului:

Pasul 1: Accesează folderul Setări și selectează opțiunea de Update a software-ului

 

Pasul 2: Selectează icon-ul format din 3 linii, situat în colțul din dreaptă sus și selectează din opțiunile afișate opțiunea Download latest full package

Huawei Mate 10 lite a fost lansat în luna octombrie a anului trecut, surprinzând cu display-ul sau FullView și cele patru camere remarcabile, o parte din specificațiile de top care i-au determinat pe mai bine de 3 milioane de consumatori să îl achiziționeze. Cu noile îmbunătățiri ale software-ului, Mate 10 lite devine și mai mult smartphone-ul potrivit pentru cei care doresc să se bucure de ultimele inovații în materie de recunoaștere facială și AR!

Produsul este disponibil pe plan local, în oferta operatorilor de telefonie mobilă, precum și la partenerii autorizați Huawei din open market, la un preț recomandat de 1499 RON.

 

Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări și deservesc o treime din populația lumii. În anul 2017, Huawei s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deține 17 centre R&D în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India, China și Finlanda. Făcând parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispoziția utilizatorilor săi telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasă și servicii cloud etc. Cu peste 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, Huawei este orientată spre a oferi soluții inovatoare, care se traduc în experiențe extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

 


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply