Inca de la inceputul acestui mileniu a inceput sa se vorbeasca despre incalzirea globala, consumul de energie si sursele de energie finite, pluante si ne poluante. Cu totii am inteles ca este nevoie de schimbari in diverse domenii pentru a minimiza consumul si pentru a proteja mediul inconjurator, asta fara a renunta la anumite lucruri. O data cu luarea in considerare a surselor de energie alternative precum cea solara si eoliana su aparut si noi oportunitati pentru noi toti, fiind destul de usor sa ne instalam acasa un panou solar sau o eoliana cu ajutoru carora sa obtinem energie electrica sau apa calda.

7
Acest lucru a determinat o scadere a aportului de energie electrica pe care o utilizam de la furnizori si astfe a facturilor la energie electrica. Pe de alta parte, in cazul sistemelor de incalzire, problema inca persista, energia electrica produsa de un panou solar sau de o eoliana nu este de ajuns pentru a alimenta aparate de incalzire electrice, in special pentru ca iarna acestea nu pot functiona cand ninge sau cand este viscol.
Cu toate acestea, de-a lungul anilor au aparut diverse metode prin care sa reducem consumul de energie intr-o locuinta, cea mai eficienta fiind izolarea completa a locuintei. Pentru pereti, in interior si in exterior, polistiren. Mai raman astfel ferestrele si usile, cele mai simple alegeri fiind termopanele. Acestea au scopul precis de a asigura o isolatie termica dar si fonica cat mai buna. Desigur ca in cazul produselor de top si preturile sunt pe masura, in functie si de numarul de elemente pe care le vrem. Dar, ca si in cazul altor investitii care costa destul de mult, merita toti banii, rezultatele bune fiind vizibile in timp.
Patrand discutia despre termoane, si mai exact despre ferestre, in ultimii 10 ani au luat nastere numeroase firme care se ocupa cu realizarea si montajul acestora. Insa nimic nu intrece calitatea produselor de top ale marilor branduri, precum Gealan, ale caror produse sunt oferite clientilor lor si de catre cei de la GEAMTERMOPANPVC, una dintre cele mai bune firme termopane din capitala. Cu o garantie de 12 ani si o oferta de nerefuzat cu reduceri de pana la 50% la ferestre precum si transport si demontaj gratuite.
Scopul ferestrelor de termopan fiind, asa cum le spune si numele de a izola in primul rand termic o incapare, trebuie sa fie bine realizate, importante fiind camerele acestora, cele care asigura buna circulatie a aerului, microventilatia asa cum este cunoscuta de catre unele persoane dar in acelasi timp nu lasa aerul de afara sa intre in casa si nici aerul din casa sa iasa afara, pastrand astfel temperatura dorita in exterior. La fel de importante sunt si garniturile utiliate la imbinarea geamurilor cu profilele PCV, asigurand etanseitatea dintre cele doua sau trei geamuri si impiedica formarea condensului intre acesta, o problema des intalnita in cazul ferestrelor de proasta calitate si care poate afecta atat fereastra cat si ambientul din interior. Tocmai de accea este important ca atunci cand vrem sa ne instalam ferestre noi sa le alegem cu grija si sa acordam un buget cat mai mare acestui lucru.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply