Constructorii au viata grea fiindca se complac intr-o situatie confuza. Este adevarat ca salariul compenseaza conditiile dificile de munca: ridicatul materialelor, statul in picioare si in curent, dar lucrul cel mai stresant este sa nu ai carte de munca, adica sa ti se asigure lucrari pentru tot timpul anului.
Si din punct de vedere psihologic este stresant sa ai azi un sef, maine altul si sa lucrezi in diferite gospodarii si case. Fiecare cu pretentiile sale si cu regimul de lucru, la conditii nu se gandeste nimeni, astfel ca meseriasul in constructii iese la pensie cu afectiuni grave.
Daca lucrati in domeniu si doriti ca acest lucru sa nu se intample, urmariti ofertele pentru meseriasi constructii de pe Vijobs.ro fiindca:
-posturile sunt sigure si pentru perioade nedeterminate. Nu veti fi nevoiti sa cautati singuri alte proiecte.
-angajatorul asigura cazare in conditii decente, hoteliere. Cand lucrati pe cont propriu sau la negru, va cazati in spatii umede, murdare si improvizate, care va cauzeaza inconfort si imbolnaviri
-angajatorii ofera si mese gratuite, prin urmare, dupa terminarea lucrului nu sunteti nevoiti sa mai stati sa va faceti de mancare sau sa va culcati nemancati
-vi se asigura echipament de protectie: salopete, casca, manusi, cizme de cauciuc, centura de siguranta, cand lucrati la inaltime
-vi se face protectia muncii si aveti in dotare scari si schele sigure
-beneficiati de concedii platite si de asigurari medicale
-orele suplimentare vi se platesc
-aveti asigurata o pensie decenta la implinirea varstei corespunzatoare si la efectuarea stagiului de vechime.

Toare acestea reprezinta motive serioase care sa va determine sa va angajati legal si sa incetati activitatile ilicite sau pe cont propriu, mai ales daca nu aveti autorizatie.
Meseriasi constructii se cauta atat in tara, cat si in strainatate. In ultima perioada se construieste intr-un ritm ametitor fiindca omul este avid de confort: spatii comerciale uriase in care sa gaseasca toate produsele si serviciile, locuinte spatioase, birouri prevazute cu spatii de odihna si de relaxare, camera de zi imense.
Desi natalitatea este in scadere, cererea de confort imobiliar se afla in continuu avant si determina explozia de cladiri noi.

Constructorul trebuie sa stie insa ca pentru a fi angajat pe un post decent trebuie sa indeplineasca acele calitati care se concretizaza in rezistenta cladirilor, adica: profesionalism, rapiditate, responsabilitate, onestitate.
Intotdeauna va fi apreciat un zidar care nu bea si nu fumeaza, adica nu pierde timpul la locul de munca si nu-i pune in pericol pe coechipierii sai. Un constructor bun gaseste de lucru si in tara si in afara, important este sa aleaga ceea ce considera ca este mai bine pentru el si familia sa. In afara, va fi departe de cei dragi si nu va putea sa le ofere copiilor si afectiune si sprijin moral. Pentru copii acestea sunt esentiale, iar lipsa lor se va rasfrange asupra psihicului si comportamentului persoanei mature.
Si pentru el va fi greu printre straini, dar daca viata impune acest lucru, se poate sacrifica o perioada de timp ca totul sa fie bine.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply