Dupa ce a dat neputincios din umeri, mecanicul mi-a spus ca-mi repune masina pe roti numai dupa ce vin cu vibrochen pentru Golf 4. Fireste ca am scris cu pixul in palma ca un scolar lenes denumirea piesei si am pornit sa o caut prin oras. Repetam in gand pana ajungeam in fata vanzatorului sa nu ma fac de ras: vibrochen, vibrochen, vibrochen. Primul mi-a raspuns zambind amar ca nu are, iar daca ar avea, la cat este de grea piesa imi trebuie o macara sa o duc la domiciliu. Apoi ragusisem si imi amortise gura intreband, incat imi venea sa ma inregistrez si sa le pun intregistrarea…

Ba, ultimul m-a si incurcat, sa rada de mine, cred. Mi-a spus ca maine aduce arbore cu came.
M-am intors dezamagita si epuizata acasa. Am sunat mecanicul, iar acesta m-a sfatuit sa incerc si la dezmembrari golf 4.

De data acesta sarcina imi era mult mai usoara, dar trebuia sa clarific: ce cautam de fapt, vibrochen sau arbore cu came? Era unul si acelasi lucru sau vanzatorul m-a indus in eroare vazand ca sunt femeie si nu ma pricep la mecanica. Am solicitat asistenta, iar un profesionist m-a ascultat cu atentie. Am silabisit numele piesei scris in palma si am intrebat daca exista vreo legatura intre vibrochen si arborele cu came. De la personalul site-ului am primit o lectie de mecanica adevarata. Vibrochenului i se mai spune si arbore cotit, a nu se confunda cu arbore cu came! Rolul sau este de transmite practic miscarea de rotatie catre rotile autovehicului, bineinteles prin intermediul ambreiajului, cutiei de viteze si a planetarelor. Este o piesa care atarna greu la propriu si la figurat, costa 450 de lei, iar dupa plasarea comenzii va fi livrata rapid la domiciliu.

Daca as fi accesat inainte site-ul, as fi fost scutita de dezamagiri. Totul s-a rezolvat mai repede decat m-am asteptat, fara sa rada cineva de mine sau sa ma indrume spre piste gresite pentru amuzament.
ABC CAR pune in circulatie piese auto functionale obtinute din dezmembrari, dupa ce le testeaza cu responsabilitate oferind o garantie de 3 luni pentru acestea.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply