Ne aflam aici, la pensiunea din munti fericiti si ne bucuram de peisajele feerice din jur si mai ales de faptul ca zapada a acoperit drumul catre casa si ne-am pierdut putin urma.
Eu, artist cu capul in nori am luat pauza de la spectacole, sotia mea, judecator de profesie, nu mai judeca oamenii si nu mai aplica litera legii fiindca eu si copiii suntem de bunacredinta.

Avem timp sa ne privim in voie, sa vorbim, sa ne bucuram unul de prezenta celuilalt. Am lasat grijile acolo, jos, la baza drumului ce duce catre pensiunea ascunsa intre brazi si piscuri de munte. Dimineata plecam cu sania trasa de zurgalai sa cutreieram satele din jur, iar fulgii ne mangaie cu gingasie pe obraji. La pranz ne dam cu sania, incingem o bataie pe cinste cu bulgari de zapada si construim case si oameni de zapada. Gazdele ne asteapta cu mancare calda si placinte abia scoase din cuptor. Ne bucuram de fiecare clipa si ne doare orice secunda care inseamna apropirea de sfarsitul vacantei.

-Plecam peste trei zile si abia acum vad ca…
-Ai nevoie de rca, spune sotia mea, care ma cunoaste si poate citi gandurile oamenilor.
Incep sa ma uit in cohii ei frumosi si sa-i explic faptul ca eram prea entuziasmat de concediu si de locatia unde il petrecem, incat am uitat, am uitat, am uitat!

-Gandul ca vom fi numai noi zi-lumina, ca te voi putea tine in brata in sania cu clopotei m-a coplesit, ii spun.
Este randul ei sa imi explice ca in familie nu este judecator, dar trebuie sa gasim o solutie ca ea nu se urca intr-o masina fara rca. Nu ne certam, ar fi dezastruos sa terminam un concediu de vis in acest mod, doar cautam o solutie discutand rational:

-Stiu ca nu este frumos sa intervin in discutie, ne spune zambind gazda care aduce vin fiert pentru noi si lapte fiert pentru copii, dar am invatat de la musafirii care ne trec pragul cum sa rezolvam problema. Firma Rcautoieftin.ro va rezolva rapid problema. In 3 minute aveti la dipozitie cea mai ieftina polita de asigurare, iar pana la intoarcerea acasa veti primi aici dovada ca ati platit asigurarea. Este iarna si trebuie sa va mai spun experientele placute pe care le-au avut musafirii nostri cu ei. La plecare, din cauza vitezei si a bucatii de gheata mascate de zapada, oaspetii de anul trecut au intrat cu masina in pomii de la marginea drumului. Nimeni nu a fost ranit, dar se intrebau cu ce ajung acasa. Au sunat la firma sa anunte accidentul, la numerele de telefon 0754 600 400 si 0785 972 952 si au fost rugati sa mai ramana cateva ore la noi, fiindca vor primi masina gratuita la schimb.

Vinul dulce-acrisor aluneca placut pe gat, in sufragerie s-au aburit geamurile de caldura, iar noi rasuflam usurati. Am obtinut deja o oferta personalizata cu oamenii de incredere care au o experienta de peste 15 ani in Romania si vom pleca legal spre drumul de intoarcere acasa.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply