In tara sau peste hotare, inevitabilul se producem si ramanem impietriti de durere in fata realitati: l-am pierdut pe cel drag. Oricat de mare ar fi durerea, trebuie sa ne invingem emotiile si sentimentele si sa demaram procedurile de repatriere decedati internationali.

Trebuie sa actionam, dar nu stim de unde sa incepem fiindca nu ni s-a mai intamplat asta.
Solutia cea mai eficienta este sa apelam la serviciile oferite de o firma funerara serioasa, sa solicitam consiliere gratuita pentru a stabili daca repatrierea va avea loc pe cale rutiera sau aeriana.
In cazul in care decedatul a detinut o polita de asigurare de viata cu acoperire internationala, costurile de repatriere internationala sunt 0 fiindca firma va pune la punct dosarul care asigura decontarea 100% a cheltuielilor de catre compania care a intocmit contractual de asigurare.

La fel de important de stiut este faptul ca limita de varsta pentru asigurarea de viata cu acoperire internationala acceptata de cele mai bune 10 companii de asigurare este de 80 de ani.
Repatrierea pe cale aeriana este mai anevoioasa de cat cea rutiera fiindca necesita in plus transportul decedatului de la spital/morga la cel mai apropiat aeroport cu zona Cargo din regiunea respectiva cu 24 de ore inaintea zborului, rezervarea si achitarea biletului de zbor, preluarea din Romania de catre o firma funerara autorizata pentru zona Cargo din aeroport si transportul rutier pana la destinatie.

Evident ca si repatrierea rutiera impune anumite reguli, de aceea pentru aducerea mortului in patrie este nevoie de: masina funerara autorizata cu soferi profesionisti, sicriu zinc si sudare, sicriu lemn echipat dupa normele europene, cruce lemn scrisa, placuta identificare si operatiuni de imbalsamare si manipulare decedat.
Nu trebuie sa va speriati fiindca acestea sunt sarcinile de serviciu ale personalului firmei care se ocupa de repatriere decedati internationali. Tot ce aveti de facut este sa le pasati acesta problema deosebit de importanta.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply