Aparitia sistemelor de franare hirdraulice a fost un aspect foarte important atat in industria auto cat si in cazul industriri de bicilete, folosite de multi dintre noi. Acestea au imbunatatit modul in care putem frana , mai rapid, mai usor si mai eficient.

In cazul biciletelor un mecanism de franare poate fi fie pe janta fie pe disc, acestea din urma fiind si cele mai bune si mai utilizate la biciletele de calitate. Furtunele hidraulice utilizate in aceste mecanisme nu trebuie sa reziste la sarcini mecanice foarte mari dar este important sa reziste timp indelungat si sa nu cedeze in timpul utilizarii. In cazul autoturismelor, un furtun hidraulic trebuie sa fie foarte rezistent la presiuni mari si utilizari zilnice dar si sa fie maleabil astfel incat sa poata fi manevrat si miscat cu usurinta in timpul procesului de franare.

Un furtun hidraulic este realizat in general din cauciuc sintetic sau alte materiale plastice care au aceleasi proprietati si rezista la presiuni mari. Acestea sunt realizate din doua sau trei straturi are au rolul de a facilita circulatia fluidelor si de protectie impotriva actiunilor mecanice, la exterior. Un furtun realizat din materiale mai rigide sunt mult mai predispuse la rupere sau crapare, in special cand sunt executate miscari bruste, in cazul celor de la utilaje grele, la cupele excavatoarelor sau la benele basculantelor.

In cazul biciletelor treaba este mai simpla, aici furtunele hidraulice din cadrul unui mecanism de franare sunt de dimensiuni mici, destul de subtiri dar totodata rezistenta. Este foarte important in cazul unei biciclete mountain-bike sa aiba piese de calitate, mai ales mecanismele de franare, care trebuie sa fir rapide si precise pe teren accidentat unde bicilistii sunt predispusi la accidente daca nu sunt atenti.

Aria e utilizare ale furtunelor hidraulice este astfel foarte larga, in numeroase domenii: aviatie, autoturisme, bicilete precum si alte dispozitive mecanice care folosesc miscarea pe baza de fluide, fiind componente de baza ale acestor mecanisme.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply