Stiati ca de la un capat la altul al lumii oamenii cumpara si rostesc cuvintele magice: palo santo. Lemnul sfant vindeca pe de plin trupurile si sufletele oamenilor, de aceea la ora actuala este cel mai cumparat produs din lume, atat sub forma de ulei, cat si de lemn, rumegus sau bete parfumate.
Fumigatiile si cateva picaturi luate dimineata pe bucati de zahar cubic combat racelile, alergiile, migrenele, depresiile si stresul. Din lemn se face si ceai care trateaza artritele si formele incipiente de cancer. De regula, cu ajutorul unui cutit se marunteste lemnul si se pune in apa clocotita, in care se lasa 15 minute. Produsul se strecoara si se bea dupa racire. Comprese cu ceai se pun si pe bubele sau basicile aparute pe corp, iar fiertura tinuta la o masea, are rolul de a alunga durerea insuportabila de dinti.

Virtutiile sale curative nu se opresc aici. Fumul aromat ajuta la oxigenarea creierului si si stimuleaza creativitate. Copiii si adultii nelinistiti sunt calmati rapid cu cateva picaturi de ulei. Inghitite cu grija, ele au rolul de a curati gatul de impuritati si de a alunga durerile de gat.

Se spune ca in Peru este interzisa prin lege taierea acestui copac, iar cei care o incalca sunt arestati. Betisoarele sunt recoltate din pomi ramsasi in viata si ajutati sa se regenereze. Un copac de acest tip valoreaza o avere, iar cei care detin plantatii sunt considerati foarte bogati.
Fantomele erau alungate din castele sau case cu fum de lemn sfant, iar zonele bantuite de spirite rele au fost salvate tot prin terapii cu acest panaceu.

Aroma lui stimuleaza gandirea pozitiva si alunga temerile de orice fel, de aceea parintii copiilor timizi le strecoara cateva bucatele de lemn in palme pe care sa le stranga pana la locul examinarii, iar la plecare le dau picaturi de ulei amestecate cu putina apa.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply