SRL-ul este cea mai raspandita forma juridica datorita raspunderii limitate a asociatilor. De aceea, SRL-ul, sau conform denumirii complete Societate cu raspundere limitata, reprezinta si cea mai buna forma pentru a-ti deschide o afacere. In plus este si mult mai ieftin sa iti deschizi o astfel de societate, deoarece ti se cere un capital de minim 200 de lei pentru infiintare firma SRL.

Exista o intreaga legislatie pentru SRL-uri. Este vorba despre Legea 31/1990, actualizata in 2018.

logo-ff-nou

Trebuie retinut faptul ca un SRL poate avea fie un singur asociat, fie un numar maxim de 50 de asociati si administratori. Nu trebuie sa se confunde infiintarea SRL-ului cu infiintare SRL D. Aceasta din urma se adreseaza tinerilor antreprenori. Pentru aceasta forma juridica, pe langa Legea 31/1990 se mai aplica si Legea 26/1990 si OUG nr. 6 din 2011. Aceasta din urma se refera la simularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti. Desigur, la prima vedere, totul pare extrem de complicat si, pentru cineva la inceput de drum, chiar asa este. Tocmai de aceea exista Fabrica de Firme, care se ocupa cu infiintari SRL, SRL-D dar si alte actiuni precum infiintare PFA, schimbare sediu social, inchidere punct de lucru, suspendare activitate, cesiune parti sociale si asa mai departe.

Fabrica de Firme dispune de o echipa de consilieri juridici si consilieri economico-financiari cu o experienta de peste 10 ani si peste 10000 de firme infiintate. In urma discutiei cu echipa, clientul care isi doreste oricare dintre serviciile oferite de Fabrica de Firme, se va prezenta la sediu pentru o discutie mai detaliata. Fiecarui client, in functie de serviciul solicitat, i se va spune ce fel de documente trebuie sa aduca. De aici, echipa va prelua totul. Cei de la Fabrica de Firme vor intocmi dosarul si, in anumite cazuri, vor redacta anumite documente. Apoi, vor depune actele la institutia sau institutiile abilitate si, la termenul stabilit, vor ridica dosarul rezolvat. Practic, acestia iti vor usura din munca si te vor scuti de mult timp pierdut si drumuri facute catre diverse institutii.

Asadar, daca iti dorest sa iti infiintezi un SRL, un SRL D sau orice alta actiune ce tine de administrarea firmei, poti aplea, cu incredere, la Fabrica de Firme.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply