Visul minerului

logo_ovb_ro
E dimineata. Minerul isi bea cafeaua si se pregateste de sut. Si in timp ce energizantul amar-aromat aluneca placut pe gat isi aminteste ce a visat aseara. De fapt a fost cosmar, nu vis.
Liftul se clatina lovindu-se de peretii haului, incat ai fi zis ca e beat. Toti cei aflati in el au crezut ca se va rupe cablul si pana jos se vor face praf si pulbere.
De ce nu se mai sfarsea coborarea in miezul pamantului cu liftul? Era infiorator!
Au inceput sa inainteze pe galerie unul in spatele celuilalt, cand a inceput cutremurul. Grinzile de lemn care sustineau tunelul au cazut intr-o clipa, iar pamantul a inceput sa-i acopere. Nu mai avea aer si isi simtea picioarele si capul grele ca de otel. A inceput sa strige dupa ajutor.
Acum nu mai avea timp, dar la intoarcere o va ruga pe fiica lui, eleva eminenta a liceului din oras sa caute pe internet Ovb asigurari de viata. Ii citise intr-o seara un articol despre asigurarile de viata, asa a aflat el ca nu numai in caz de deces va avea beneficii, daca isi va face asigurare de viata. De fapt, cand a avut cosmarul la ea s-a gandit prima data. Isi propusese sa o sustina sa ajunga cineva sa nu mai duca viata grea pe care a dus-o el. Salariul mare nu compenseaza conditiile precare de munca: intunericul, groaza, sobolanii intalniti sub pamant, idea ca vei fi inghitit de viu de acesta. Pe urma nu intelegea de ce nu se investeste nimic in sporirea securitatii miilor de oameni care coborau zilnic in adanc.
-Este aceeasi delasare care ma impiedica pe mine sa-mi fac asigurare. Dar daca as fi ramas fara picioare, cum am visat aseara, cine ar mai ajuta-o pe fiica mea sa mearga la facultate? Ea merita sa se salveze prin invatatura!
De cate ori nu i s-au umplut ochii de multumite, cand de la serbarile scolare, s-a intorc acasa purtand coronita de premianta.
-Bine, omule, nu s-a intamplat nimic pana acum si dupa 15 ani de vechime vrei asigurare de viata, intreba sceptica sotia?
Era hotarat, hotarat sa faca acest pas pentru familie in primul rand si apoi pentru el. Daca stia viitorul lor asigurat si el era fericit.
A plecat descumpanit la serviciu, cum te temi cand ai visat un vis urat inainte de a face o calatorie lunga. A fost premonitie? Poate.
Cert este ca l-a oprit cineva sa nu urce in primul lift pentru o treaba importanta, iar peste 10 minute s-a dat alarma: o explozie pe galerie.
A facut parte din echipa de salvatori si si-a scos colegii grav raniti de sub daramaturi. Putea fi si el printre ei. Si oamenii aceia aveau copii la liceu si la facultate, iar acum erau obligati sa stea cu lunile prin spitale, unii condamnati la scaunul cu rotile pe viata…
O asigurare le-ar fi adus suficienti bani ca ai lor sa se descurce ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
S-a intors acasa marcat de eveniment si a rugat-o pe fiica lui sa-i mai citeasca articolul, apoi si-a facut asigurare de viata.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Leave a Reply