Categories
Uncategorized

Decupare cu laser – CNC laser

Despre CNC laser: Laserul este definit ca fiind un dispozitiv utilizat ca amplificator al radiatiilor electromagnetice. Aceasta radiatie poate avea sau nu frecventa luminii vizibile. Laserul emite o radiatie foarte puternica cu proprietati specifice. Taierea cu laser este un proces de fabricatie care poate elimina nevoia de prelucrare pe mai multe locuri de munca inginerie, permitandu-va sa economisiti bani pe costurile de fabricatie. Taierea cu laser prezinta anumite avantaje fata de taierea cu plasma, deoarece acest proces este mai precis si foloseste mai putina energie la taierea foilor de otel si aluminiu. In plus, cele mai noi masini laser cu fibra noastra, cum ar fi masina noastra de 7Kw, se apropie acum de masinile cu plasma, in capacitatea lor de a taia materialele groase.

Nivelurile de precizie si calitatea marginilor obtinute cu masinile de taiat cu laser sunt mai bune decat metodele traditionale de taiere, deoarece raza laser nu se va purta in timpul procesului de taiere cu laser. Tehnologia de taiere cu laser ne permite, de asemenea, sa taiem forme complexe, fara a fi nevoie de unelte si cu o viteza similara sau mai rapida decat alte metode de taiere. Faptul ca tehnologia de taiere cu laser ofera o contaminare redusa a piesei prezinta anumite avantaje fata de tehnicile traditionale de taiere mecanica.

De asemenea, taierea cu laser ne permite sa taiem gauri cu diametrul mic, cu detalii complexe si o calitate buna a muchiei, fie in sectiunea de foi, placa, tub sau cutie.

Cum functioneazã?

Decupare laser – Procesele de fabricatie si productie din intreaga lume se dezvolta si inoveaza intr-un ritm din ce in ce mai rapid si, pe masura ce inovatia evolueaza, la fel si toate procesele si oamenii care ajuta la conducerea acesteia. In timp ce formele conventionale de taiere au functionat bine, a fost nevoie de un proces mai sigur, mai eficient si mai fiabil , care sa creasca in concordanta cu cererea tot mai mare de productie si productie.

Taierea cu laser a fost solutia pentru aceasta, fiind capabila sa lucreze mai repede, mai precis si mai mult timp, este o parte din motivul pentru care produsele sunt capabile sa faca mai mult, precum si sa piarda dimensiunea si numarul de componente inutile. Acest lucru a insemnat ca a fost adoptat ca un proces fundamental in numeroase industrii, inclusiv in industria auto , aerospatiala , electronica , semiconductori si medicale .

Laserul este format din trei parti de baza: o sursa de energie, un mediu de castig si un rezonator optic. Sursa de energie este uneori numita pompa sau sursa de pompa. Misiunea sa este sa „pompeze” energia in mediul de castig, astfel incat sa poata ajunge la starea emotionata. Sursa este cel mai adesea electrica, luminoasa – de exemplu o lampa flash – sau chiar un alt laser.

Taiere laser – Radiatia care provine din emisia spontana si are lungimea de unda corecta, faza si directia reflecta inainte si inapoi intre ele si la fiecare tranzitie interactioneaza cu particulele excitate ale mediului, determinandu-le sa revina la nivelul energetic de baza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *