De ce este importanta lectura de la o varsta frageda?

Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa citesti pentru copilul tau. Seria de carti Usborne este potrivita pentru copiii de varste fragede care vor sa petreaca clipe magice in compania personajelor din carte si a ilustratiilor de calitate. Usborne este prietenul numarul unu al copiilor isteti si insetati de lectura.

Acum este timpul sa incepi sa incurajezi dragostea pentru lectura si sa profiti de avantajele lecturii de Usborne carti pentru tine si copilasul tau. Este o conexiune si o legatura stransa intre voi doi pe care nimic nu o poate risipi!

  1. Intareste legatura dintre voi doi

Stresul si cerintele vietii de zi cu zi pot face ca timpul petrecut alaturi de copilul tau sa fie prea putin si necalitativ. Cititul unu-la-unu cu copilul in poala sau langa tine necesita atentia deplina a ambelor parti, iar transformarea acestuia intr-o rutina in care parintii sa-si croiasca zilnic timp pentru lectura in schimbul televizoarelor si a altor gadgeturi este un lucru extrem de benefic.

  • Provoaca momente de comunicare

Chiar daca copilul tau nu vorbeste inca, cititul poate fi o modalitate excelenta de a promova comunicarea non-verbala. In timp ce ii citesti copilului, vei exprima cu sunete si gesturi lucruri care se intampla in poveste, oferindu-i copilului o buna intelegere a modului in care tonalitatea si indicii fizici pot comunica actiuni si sentimente.

Cand copilul incepe sa vorbeasca, citirea impreuna poate ajuta la initierea conversatiilor intre tine si copil. Copilul te va intreba despre o actiune sau un personaj din carte sau puteti crea impreuna oportunitatea pentru intrebari cu privire la sentimentele copilului si ce emotii are cand se gandeste la anumite personaje sau actiuni.

  • Ajuta copilul sa se relaxeze inainte de culcare

Configurarea unui ritual de somn alaturi de o carte reprezinta o modalitate excelenta de a incetini mintea si corpul activ al copilului si de a-l pregati pentru culcare. Daca copilul tau are dificultati sau refuza sa doarma, citirea unei povesti de culcare ofera, de asemenea, un indiciu pe care copilul se poate baza pentru a sti ca in curand va fi timpul sa doarma.

  • Ofera cunostinte despre lumea inconjuratoare

Copilul invata lectii valoroase din fiecare carte pe care i-o citesti. Acestea includ importanta impartasirii, bunatatii, igienei, prieteniei si iubirii sau chiar pregatesc un copil pentru evenimente care nu s-au intamplat inca, cum ar fi pierderea unui dinte sau participarea la prima zi de scoala.

Aceste lectii si povesti le ofera copiilor o baza de intelegere pe care sa o foloseasca ca instrument cu care sa se deplaseze in intreaga lume. Chiar si un copil mic isi poate vedea propria experienta printr-o carte preferata.

Lectura il va ajuta pe copil nu numai sa-si dezvolte imaginatia, dar ii va fi un suport real in viata lui de adult. Cu cat il obisnuiesti mai din timp sa citeasca, cu atat se va apropia de lectura si isi va insusi acest obicei sanatos mai tarziu in viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *