Categories
Uncategorized

Folosește în mod corect aparatul de aer condiționat

Cum ar fi zilele fierbinți de vară fără ajutorul dat de un aparat de aer condiționat de tavan ? Nici măcar nu vrei să îți imaginezi așa ceva, nu-i așa? Dar oare tu știi cum să folosești în mod corect acest aparat? De aceea, avem pentru tine unele recomandări pentru a-i crește durata de viață a acestuia, și tu să te bucuri cât mai mult timp de investiția făcută.

Reglarea temperaturii

Oricât ai vrea să fixezi temperatura aparatului la niște valori scăzute, recomandarea specialiștilor că aceasta trebuie să fie de fapt, reglată cu 5, maxim 10 grade Celsius mai mică decât cea de afară. De asemenea, aparatul de aer condiționat nu trebuie niciodată instalat în camera celor mici.

Aparatul de aer condiționat usucă aerul

Odată cu achiziția unui aparat de aer condiționat, ia în calcul să cumperi și un umidificator, deoarece te vei confrunta cu aer uscat în încăpere. Dacă nu apelezi la un umidificator, cu timpul te poți confrunta cu unele neplăceri, cum ar fi alergii sau afecțiuni respiratorii.  

Aerisește frecvent

Cel mai probabil, și tu erai gata să faci această greșeală de care se fac ”vinovați” mulți dintre cei care aleg să-ți doteze locuințele cu aparate de aer condiționat: uiți să aerisești. De fapt, cu un astfel de echipament aerul din încăpere se răcește, dar nu se împrospătează. De aceea se recomandă să aerisești zilnic și, în plus, să nu fumezi în camera în care ai montată unitatea aerului condiționat.

Curăță filtrele

Tot la capitolul folosire corectă a aparatului de aer condiționat intră și curățarea, de două ori pe an, a filtrelor acestuia. Din nou, dacă ignori această operațiune, riști să suferi de unele afecțiuni neplăcute. Și, de ce să îți creezi singur aceste neplăceri, când totul se rezolvă atât de rapid și simplu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *