Categories
Uncategorized

Covid-19 | Iata ce trebuie sa stii despre testele rapide antigen!

Inca din luna martie a anului trecut traim cu o spaima, o amenintare nevazuta care poate provoca grave probleme de sanatate si in unele cazuri chiar decesul. Este o amenintare care ne face pe toti sa ne gandim de doua ori daca este absolut necesar sa ne parasim locuinta si sa ne aventuram in locuri aglomerate. Bineinteles, in tot acest timp masca, dezinfectantul si distantarea sociala au devenit o parte din rutina noastra zilnica.

Avand in vedere riscul mare de infectare cu virusul SARS-COV-2, trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne proteja pe noi, dar si pe cei dragi noua. De asemenea, in ultimul timp multi dintre noi am intalnit in jurul nostru persoane care, din pacate, au fost infectate. Prin urmare, este absolut normal ca in cazul in care suntem suspiciosi ca am intrat in contact cu o persoana infectata sa ne gandim si la realizarea unui test care sa ne comunice daca suntem sau nu pozitivi la virusul SARS-COV-2.

Cate tipuri de teste COVID-19 exista in acest moment?

Ei bine, este important sa stii ca in acest moment exista 3 tipuri de teste COVID-19, si anume:

 • test molecular PCR – acesta presupune colectarea unei probe faringo-nazale. Rezultatul acestui test este disponibil in 48 de ore de la momentul efectuarii lui.
 • test rapid IGG/IGM – acesta presupune colectarea unei probe de sange si este efectuat pentru detectare anticorpilor. Rezultatul acestui test este, dupa cum sugereaza si numele, rapid.
 • test rapid antigen – acesta presupune recoltarea unei secretii faringo-nazale pentru detectarea virusului, si este, de asemenea, un test rapid.

De ce este importanta efectuarea unui test rapid Antigen?

Testarea rapida este extrem de importanta, deoarece ea va permite comunicarea unui rezultat rapid. Ceea ce inseamna ca persoana testata va sti mai devreme daca este necesar sa se autoizoleze pentru a impiedica transmiterea virusului. Pe langa faptul ca testul rapid antigen este mai rapid decat un PCR – rezultatele pot fi comunicate in 15 minute de la efectuarea lui, el este si considerabil mai ieftin. Mai mult decat atat, are o specificitate de 99.70%, o sensibilitate de 96.50% si o acuratete de 98.50%. Deci, este extrem de precis.

Cum se realizeaza testarea rapida folosind testele antigen?

Cutia cu kitul de testare antigen contine:

 • un tampon sterilizat;
 • 5 dispozitive de testare;
 • o duza cu filtru;
 • un tub de extractive;
 • un suport tub;
 • un tampon de extragere a probelor.

Testarea se face foarte simplu si este explicata pe intelesul tuturor de specialistii medplaza.ro in filmul urmator:

Este important sa mentionam ca, dupa testarea rapida, in caz de rezultat pozitiv, se recomanda testarea PCR.

Cat costa testul rapid antigen si de unde le pot achizitiona?

Medplaza.ro iti pune la dispozitie mai multe variante:

 • Test rapid COVID-19 Antigen (set 5 buc) cu 5 solutii individuale la 158,82 Lei (redus de la 212,37 lei);
 • Test rapid COVID Antigen Realy Tech (set 25 buc) la 755 lei;
 • Pachet test rapid COVID-19 antigen Beier (set 5 buc) + 1 pulsoximetru medical GRATUIT la 145 lei (redus de la 213,82 lei);
 • Test Rapid COVID-19 Antigen Realy Tech (set 5 buc) la 168 lei.

Alege sa ii protejezi pe cei din jurul tau, iar in cazul in care ai suspiciuni alege un test rapid antigen. De asemenea, pe acest subiect poti citi mai multe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *