Categories
Uncategorized

Tulburările de somn pot fi o problemă indiferent de vârstă!

Pentru cei tineri, tulburările de somn, insomnia dar și hipersomnia reprezintă doar elemente și termeni amuzanți dar indiferenți, cel mai adesea termeni amintiți în discuțiile cu părinții care atrag atenția asupra stilului de viață dezordonat al tinerilor, dar care pentru foarte mulți dintre aceștia, par a fi acțiuni fără efecte drastice. Jocurile pe PC și consolă, filmele și serialele sunt principalele elemente care ajung să perturbe viața persoanelor în prezent. Trist sau nu, fenomenul ajunge să fie din păcate tot mai des întâlnit în prezent unde trecem printr-o perioadă în care prevenția pare să fie un termen de care cumva ne-am săturat. Opțiunile de petrecere a timpului liber în fața unui device, reprezintă o activitate la fel de îngrijorătoare în aces sens, indiferent de funcție sau statut social. Cumva ciudat dar oarecum ușor de înțeles este faptul că nu doar tinerii ajung să sufere de insomnii și hipersomnii ci și adulții care din varii motive ajung să-și complice viața cu fel și fel de probleme unele dintre ele chiar deloc importante. Trist dar ce putem face în acest sens? Cine ne poate ajuta?

drconstantin.ro poate fi o soluție atât pentru populația tânără dar și pentru adulții ce suferă de diverse forme ale tulburărilor de somn.

Biologic vorbind, avem nevoie de somn mai mult cand suntem adolescenți ca sa se lege mai bine legaturile neuronale și să ne dezvoltăm mai bine fizic, cât și psihic. Foarte adevărat este faptul că ar trebui să conștientizăm că avem nevoie de odihnă mai mult decât am crede în ciuda stilului de viață pe care-l putem considera aciv sau sedentar, după cauză.

De amintit este faptul că indiferent de problemele pe care le întâmpinați cu odihna și lipsa somnului, Clinica Dr. Constantin – vă oferă o abordare integrata în diagnosticul și tratamentul pacienților cu afecțiuni psihiatrice din ambulator (regim privat) în urmatoarele locatii:

– Cabinet Psihiatrie | Bucuresti, Bld Bucurestii Noi nr. 50A, etaj 1 (in incinta Centrul Medical Oftaplus)

– Clinica Psihiatrie | Brasov, Str De Mijloc nr 61

Lipsa odihnei duce de cele mai multe ori și la alte fenomene mai complicate cum ar fi stresul și burnout-ul, afecțiuni la fel de grave ca și insomnia. În viziunea medicilor un stil de viață echilibrat ar fi varianta cea mai optimă pentru evitarea oricăror supra încărcări de natură psihologică dar și psihiatrică.

Presa dar și literatura de specialitate a scris un număr impresionant de articole și studii ce încearcă să acopere fenomenul tulburărilor de somn și al insomniilor în principal. Evident s-a scris mult despre toate aceste subiecte, fiind considerați de mulți dintre noi “un diagnostic la modă”. Chiar și așa, important este să găsim un echilibru pentru a nu deveni fără voia noastră pacienți ai unor afecțiuni extrem de necruțătoare.

Indiferent de situația în care te-ai afla, nu uita: Clinica Dr. Constantin poate fi o soluție care să te ajute indiferent de tipul de probleme psihologice și psihiatrice pe care le ai. Fie că vorbim de stres sau insomnii, important este să înțelegi că acest fenomen nu se tratează singur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *