Categories
Uncategorized

Cât de mult contează baremul de zile de îngrijire medicală în cazul unui accident rutier?

Dacă ai fost victima unui accident de circulație, fie în calitate de șofer, fie de pasager, și ai suferit orice vătămări corporale, vei beneficia de o gamă largă de despăgubiri. Acestea includ, de exemplu, compensarea pentru dificultățile de angajare socială (consecințe permanente), dreptul la pierderea venitului, compensarea pentru daune psihologice sau suferințe psihice ori costuri de îngrijire medicală și tratament, care se calculează pe baza unui barem zile ingrijiri medicale. Cu toate acestea, o cale spinoasă duce la obținerea lor, căci nu te poți baza pe bunăvoința companiei de asigurări.

Cum se calculează zilele de îngrijire medicală după un accident de mașină?

Una dintre revendicările asociate cu vătămarea corporală este compensarea durerii suferite. Nu toți medicii sunt familiarizați cu metodologia utilizată pentru calcularea zilelor de îngrijire medicală. Dacă vrei să obții cea mai mare indemnizație de asigurare posibilă de la compania de asigurări, este recomandat ca cererea ta să fie justificată de un aviz de la acești medici. În practică, nu este o excepție că obții o despăgubire mult mai mare, uneori în ordinea a câteva sute de mii.

Deoarece nu este ușor să ajungi la acești specialiști și, de obicei, trebuie să aștepți câteva luni pentru avizul lor, un avocat îți va oferi ajutor în obținerea unei opinii de specialitate în doar câteva zile până la săptămâni.

Compensarea consecințelor permanente după un accident de circulație

Despăgubirea pentru dificultățile de angajare socială, numită o consecință permanentă, se soluționează în funcție de gravitatea accidentului într-un moment în care acestea pot fi considerate permanente. Cel mai adesea este aproximativ la un an după accident. În cazul consecințelor devastatoare, cum ar fi amputarea sau paralizia, aceasta poate fi imediat după accident; în cazul reabilitărilor mai lungi, este posibil să le rezolvi, de exemplu, până la doi sau trei ani după accident.

În cazul despăgubirii pentru consecințe permanente, se plătește de două ori mai mult decât se plătește pentru a justifica cererile cu o opinie de expert. Consecințele permanente cuantificate incorect îți pot provoca mari pierderi financiare.

Este recomandat să soliciți, de asemenea, despăgubiri de la un avocat specializat care cunoaște jurisprudența și care poate, în cooperare cu un expert criminalist, să apere în mod adecvat drepturile părții vătămate.

Costuri de asistență medicală și tratament

Leziunile după un accident necesită adesea convalescență și implică unele limitări în asigurarea nevoilor de bază, inclusiv îngrijirea la domiciliu. Deși îngrijirea este asigurată de familie și nu de asistenți sociali profesioniști, membrii familiei lor au dreptul la rambursarea timpului petrecut pentru acest tratament.

Cu toate acestea, dacă este necesar să se asigure un tratament chiar și după ce consecințele accidentului s-au stabilizat, uneori chiar și pentru mulți ani după accident, sumele pentru asistență medicală sunt mult mai mari și pot totaliza sume foarte mari. Acesta este cazul când o capitalizare unică avantajoasă a acestei creanțe poate fi negociată cu compania de asigurări.

Părțile vătămate au, de asemenea, dreptul la rambursarea tuturor costurilor pentru medicamente și ajutoare medicale asociate tratamentului. De asemenea, aceștia au dreptul la rambursarea îngrijirilor medicale care nu sunt acoperite de asigurarea publică de sănătate. Cu toate acestea, această cerere trebuie consultată în prealabil cu compania de asigurări.

Ultima cerere legată de tratament este dreptul la rambursarea cheltuielilor de călătorie asociate tratamentului consecințelor unui accident după un accident. Fie costurile transportului public, fie costurile benzinei și uzurii vehiculului cu care te duci la medici sunt rambursate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *