Categories
Uncategorized

Vinul de care nu doriti sa va despartiti!

Gama de vin Livia de la Girboiu este cea mai avantajoasa la pret, deoarece prezinta caracteristicile unui vin premium, la pret foarte convenabil. In aceasta gama, clientii pot gasi vin rosu, alb sau rose, care nu sare de 30 de RON per sticla. Livia este o gama propusa pentru orice consumator, fie experimentat sau la inceput de drum in lumea vinului.

Dintre toate sortimentele, Livia Cabernet Sauvignon este probabil cea mai populara, deoarece ofera un vin rosu bun si fin, ideal pentru fripturi sau mese festive.

Strugurii Cabernet Sauvignon sunt relativ mici, cu coji groase si intunecate, motiv pentru care vinurile obtinute din ei sunt atat de dese, dense si bogate in culori. Vinul se descurca bine si in butoaie de stejar, un tratament care adesea ii adauga mai multa complexitate. Cautatisi incercati aroma de coacaze negre si, de acolo, in functie de varsta vinului si cat timp a petrecut in butoaie,  veti observa ca acest vin poate include prune, mure, cires negru, afine, zmeura, menta, eucalipt , anason, vanilie, ciocolata, cafea, tutun, piper verde, piper negru, piele si fum.

Cand strugurii de Cabernet Sauvignon sunt sub-coapte, vinul rezultat poate fi o atingere vegetala, iar supra-coacerea poate duce la un vin stafidit, cu aroma prunei. Cabernet Sauvignon este, de asemenea, un strugure foarte tanic, iar unele versiuni mai tinere ale acestuia pot oferi o senzatie de uscare a gurii. Dar, mai des, simtul de uscare a gurii este o incantare, care variaza de la o aroma bogata si ulterior devine mai decandenta.

Cabernet Sauvignon se descurca frumos cu aproape orice tip de carne la gratar sau prajita. De exemplu, carnea de miel este perfecta pentru vinurile in stil Bordeaux mai rezervate, in timp ce burgerii si pizza merg bine si cu un Cabernet Sauvignon. La fel si cheddar, Gouda si branzeturile albastre mai ferme sunt perfecte pentru Cabernet Sauvignon. Cabernet Sauvignon are adesea intre 14 – 15% alcool, deci consumati-l in mod corespunzator, mai ales daca servici branza ca desert, cand vinul tinde sa curga mai liber. Cabernet Sauvignon este un vin care trebuie baut cu mancare, data fiind aciditatea, taninurile si alcoolul sau. Nu credem ca exista o regula dura si rapida pentru a bea vin cu mancare, dar Cabernet Sauvignon este cu siguranta un vin care se descurca mai bine consumat cu mancarea decat fara mancare, deoarece poate fi coplesitor.

Puteti judeca aciditatea in functie de gustul acestuia. Cu cat salivati mai mult, cu atat este mai mare cantitatea de acid. Cabernet Sauvignon are o cantitate buna de acid, dar de obicei este bine echilibrat.

Taninul contribuie la uscarea unui vin. Provine din coaja strugurilor in timpul procesului de vinificare. Va puteti da seama ca un vin are un tanin ridicat daca va usuca limba.

Crama Girboiu are o multime de sticle de Cabernet Sauvignon la dispozitie, iar cea din gama Livia este cu sigurnta o alegere foarte buna pentru consumatorii experimentati si nu numai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *