Categories
Uncategorized

Artificiile atrag multimea catre spectacol

A tine un spectacol de zile mari, inseamana sa ai o recuzita pe masura, artisti care sa atraga publicul si, desigur, artificii scena. Artificiile sunt punctul culminant la sfarsitul spectacolului, cand multimea priveste cu uimire la jocurile de lumini pe cer. Site-ul firmei pyro-technic.ro ofera servicii pe masura de jocuri lumini, artificii reci, artificii profesionale si traditionale pentru nunti si petreceri.

Focurile de artificii, dupa cum stie toata lumea, au fost inventate in China antica. Detaliile originii lor reale sunt pierdute in istorie, dar probabil au fost dezvoltate ca o modalitate de a tine oamenii si spiritele la distanta folosind o exploxie puternica. Tulpinile de bambus uscate ar emite un zgomot puternic, atunci cand sunt aruncate pe foc, iar praful de pusca, o alta inventie chineza, lovita in bambus ar fi putut fi folosita mai intai pentru a mari acest efect uimitor.

Pana in secolul al XI-lea existau arme cu praf de pusca in China, iar la inceputul secolului al XII-lea, chinezii foloseau petarde si artificii (yen huo) pentru a sarbatori o vizita a imparatului chinez. Artificiile chinezesti includeau rachete (sau „sobolani de pamant”, deoarece erau trase peste pamant) si roti, bile de fum colorate si artificii atasate zmeielor.

Pudra de foc si focurile de artificii ar fi putut fi inventate independent in Europa, dar probabil au ajuns in Europa prin mongoli. Apoi s-au raspandit spre vest din China pana in centrul Europei pana la mijlocul secolului al XIII-lea. In 1267, calugarul englez Roger Bacon a vazut ceva ce era, foarte probabil, petarde, pe care le-a comparat cu fulgerul si zgomotul tunetului.

Artificiile au fost folosite si in tarile germane. O  imagine foarte bine realizata, comemoreaza carnavalul Schembart de la Nürnberg, in care se vedeau cum oameni imbracati viu colorat petreceau in mod inendit. Deseori, acest carnaval includea un fel de pirotehnica. O imagine arata un barbat purtand o palarie sub forma unui castel cu focuri de artificii, tunuri care scoteau ceva ce pare a fi fum si, interesant, ceea ce paree a fi o anghinare fumeganda.

Artificiile au fost lansate din cladi de la sfarsitul secolului al XV-lea si continua sa fie continuata aceasta tendinta. Spectacolul a constat mai intai dintr-o iluminare a castelului folosind lumanari de seu si figuri iluminate de stele si blazoane plasate in jurul exteriorului cladirii.  Acestea era spectacolele de lumini oferite oamenilor inca din Evul mediu si, ulterior, in Renastere. Desigur, oamenii au continuat aceste traditii si in celelalte epoci.

Dupa cum putem observa artificiile au ocupat dintotdeuna un rol important in societatea noastra.  Astazi lucrurile nu s-au schimbat deloc, artificiile fiind tot la fel de des folosite pentru evenimente si zile de sarbatoare.

Pyro-technic.ro ofera servicii impecabile pentru artificii scena  care vor pune in joc adevarata valoare a unui spectacol de zile mari. Aceste artifici sunt, de asemenea, la mare cautare atat in Romania, cat si in toata Europa. Firma specializata pyro-technic.ro are cele mai bune servicii de acest gen si cele mai frumoase artificii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *